INICI HISTÒRIA NOTICIES ACTUACIONS VIDEOS PREMIS L' ESCOLA LA FESTA DISCOGRAFIA CONTACTAR

 

L'Associació Musical El Verger naix el 22 de setembre de 1980, essent president Pere Carpi Bañó. El 29 de novembre de 1981 va eixir al carrer sota la batuta de Salvador Verdú Verdú. En aquests primers anys es produeixen els acoplaments normals d’una associació nova i amb molta gana de treballar: federar músics, concerts, actuacions dins i fora del poble. Cal destacar d’aquesta etapa la integració de quatre músics del Verger a la Banda Jovenil Provincial d’Alacant.
A finals de l'any 1986 es produí el canvi de director fent-se càrrec de la banda el director N'Eduardo Arnau Moreno, començant ací l'etapa més fructífera d'aquesta associació musical, amb la creació de l'Escola de Música.
En aquesta etapa es creen els cicles de concerts anuals on al llarg de cinc mesos la banda organitzava i participava en concerts en companyia d’ altres bandes convidades. Participa també en diversos festivals: Ondara, Xeraco, Beniarbeig, Sella, Oliva,.
L’any 1.993 la banda va representar a València amb motiu de l’any sant Xacobeo a Santiago de Compostela, acompanyant a la fallera major de València i autoritats per ferli l’ofrena al sant. A la plaça de l’Obradoiro la banda va interpretar un concert. El dia 19 de Juliol de 1.998 intrerpretàrem un concert a la sala Iturbi del Palau, convidats per la directora del Palau de la Música de València.

PARTICIPACIÓ I PREMIS EN CERTÀMENS
1.993.- Certamen de la Diputació d’Alacant.
Segona Secció: Segon premi.
1.995.- Certamen de pas-dobles Vil·la de Teulada.
Primer premi.
1.996.- Certamen de la Diputació d’Alacant.
Segona Secció: Tercer premi.
1.997.- Certamen Internacional de Valencia.
Segona secció: Primer premi.
1.999.- Certamen Internacional de Valencia.
Segona secció: Segon premi.

2.001.- Certamen Internacional de València
Segona secció: Segon premi.

En l'actualitat l’Associació Musical El Verger està constituïda per 50 músics i té una escola de música de més de 100 alumnes , grups instrumentals, cor, etc... Totes aquestes activitats es desenvolupen en "L'Escola de Música -Auditori", edifici de titularitat pròpia construït dintre del projecte de música 92. El suport econòmic i organitzatiu corre a càrrec de l'associació.
A finals de 2005 es fa malalt el mestre.Donada la circumstància que agreujava la continuïtat com a director del mestre Arnau, es va haver de buscar una persona que es fera càrrec de la banda. Sabut és per part de totes les societats musicals la dificultat de la qüestió.
Vam haver de treballar de pressa perquè trobàvem que tota la faena que s’havia fet podia fer-se malbé si la banda perdia la seua activitat habitual. És així com Jaume Engix Torres, Sergi Pastor Puchol, Rafael Doménech Vives i Toni Cuenca Castelló, van col·laborar amb nosalters com a directors invitats.
En el mes de marš del 2007 es va fer cÓrrec de la direcciˇ de la banda Antonio Cuenca Castello, de Xeraco, fins a setembre del 2009.
A l'octubre del 2009 es contracta a Daniel Olmos Herrero, d'Albuixech, que passa a ser el nou director de l'Associació Musical El Verger.

El director actual és Daniel Olmos Herrero i el president Pere Carpi Bañó.