INICI HISTÒRIA NOTICIES ACTUACIONS VIDEOS PREMIS L' ESCOLA LA FESTA DISCOGRAFIA CONTACTAR

 

PARTICIPACIÓ I PREMIS EN CERTÀMENS
1.993.- Certamen de la Diputació d’Alacant.
Segona Secció: Segon premi.
1.995.- Certamen de pas-dobles Vil·la de Teulada.
Primer premi.
1.996.- Certamen de la Diputació d’Alacant.
Segona Secció: Tercer premi.
1.997.- Certamen Internacional de Valencia.
Segona secció: Primer premi.
1.999.- Certamen Internacional de Valencia.
Segona secció: Segon premi.
2.001.- Certamen Internacional de València
Segona secció: Segon premi.

Els 53 projectes finalistes han estat presentats per entitats, centres d’ensenyament i professionals de Catalunya, València, Balears i Aragó.

Barcelona, 25 d’octubre de 2006 – Aquest vespre, al Petit Palau de la música Catalana de Barcelona, ha tingut lloc l’acte de lliurament de la segona edició dels Premis Abacus, on s’han conegut els guardonats en les diferents categories. L’acte ha estat presidit per l’Honorable Conseller de Treball i Indústria, Sr. Jordi Valls.

Per participar en aquesta segona edició s’han seleccionat 53 projectes finalistes entre els que s’han triat les propostes guanyadores. El jurat ha valorat molt positivament la aplicabilitat i la qualitat de la major part del projectes presentats. És de destacar la variada procedència geogràfica i del tipus d’organitzacions que han volgut participar en els premis. Aquesta alta participació permet afirmar que els Premis Abacus s’estan consolidant. La dotació en cadascuna de les categories és de 3.000 €.

Pel que fa al Premi Abacus Cultura, que premia les iniciatives que tinguin com a objectiu el foment de la música per a infants, ha estat per a l’Associació Musical El Verger, de El Verger (Alacant), que ha presentat la “IV Campanya de l’Escola a la Música” que està orientada a potenciar les visites al centre i a la pròpia banda de música per part d’infants i joves.


El Premi Abacus Educació per als projectes educatius de divulgació de les matemàtiques, de les ciències experimentals i la tecnologia, ha estat per al grup de treball Scientia Omnibus, vinculat a l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’Associació Rosa Sensat. La iniciativa premiada consisteix en l'elaboració, experimentació i divulgació de material didàctic sobre l'energia per educació secundària. Aquest guardó té especial rellevància atès que els resultats dels alumnes catalans en les avaluacions que ha fet la Unió Europea en aquest àmbit són força baixos.

El Premi Abacus Cooperativisme de reconeixement del millor article o assaig publicat al 2006 sobre la responsabilitat social de les empreses ha quedat desert, atès que el jurat va considerar que els treballs presentats no s’adequaven als requeriments estipulats en les bases del concurs; destacant, però la qualitat de les propostes presentades. L’import corresponent al guardó en aquesta categoria s’ha donat al Setem, per que ho destini als projectes vinculats al desenvolupament de cooperatives de comerç just al tercer món.

El president del jurat d’aquesta edició dels Premis Abacus ha estat Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural, ha comptat amb la col·laboració de sis personalitats més, totes elles rellevants dins de l’educació, la cultura i el cooperativisme, com Ma. Dolors Bonal, fundadora de l’Escola de Música l’ARC o Claudi Alsina, catedràtic de matemàtica, per a l’elecció dels guardonats.En l’acte de lliurament s’ha retut homenatge als socis fundadors d’Abacus cooperativa atès que aquest any ha superat els 500.000 socis, una fita que la converteixen en una de les organitzacions de consumidors majors de Catalunya i de l’Estat.
ABACUS cooperativa és una cooperativa de consumidors amb més de 38 anys d’experiència al servei de l’educació, la cultura i el cooperativisme. Està present a Catalunya i al País Valencià amb 22 establiments. ABACUS cooperativa és membre fundador del grup empresarial cooperatiu català Clade, el primer grup empresarial cooperatiu català. Actualment, ABACUS cooperativa compta amb més 500.000 socis consumidors

.
Paco Buigues. El conseller,Jordi Valls. Pedro Carpi

 

 

Fotos de l'entrega del premi al Petit Palau de la Música Catalana.


El president de l'Associació Musical, Pedro Carpi
i Paco Buigues, director de l'Escola.


El Jurat, la presidenta de la cooperativa Abacus, i els guardonats