INICI HISTÒRIA NOTICIES ACTUACIONS VIDEOS PREMIS L' ESCOLA LA FESTA DISCOGRAFIA CONTACTAR


Cicle "Orquestra de Corda"
Programa III
Orquestra de la Marina Alta (O.M.A.)
Francesc Estvez, director

PRIMERA PART

Eduard Toldrá
(1895-1962)
Vistes al mar. Evocaciones Poeticas
La ginesta
Nocturn
La mar estava alegre

Joaquin Turina
(1882 -1949)
La oración del torero

SEGONA PART

P. Il. Tschaikowsky
(1840 - 1893)
Serenata per a cordes en Do major Op. 48
Pezzo in forma di sonatina: Andante non tropo- Allegro moderato
Valse: Moderato. Tempo di Valse
Élégie: Larghetto elegiaco
Finale: Tema russo. Andante-Allegro con spirito

L'Orquestra de la Marina Alta (OMA), creada en 1998 pel director d'orquestra Francesc Estévez, és un grup instrumental els objectius art’stics del qual se centren en la interpretació de la música orquestral dels segles XVIII, XIX, i XX Naix, doncs, amb l'afany de cobrir un buit important en la cultura de la nostra comarca.
La denominació d'Orquestra de la Marina Alta identifica el grup amb la seua ubicació geogrˆfica. L'Orquestra s'identifica amb la comarca de la Marina Alta, ja que la seva activitat va destinada, fonamentalment, als habitants d'aquesta ˆrea geogràfica, i els membres de l'agrupació són músics valencians, preferentment, de la comarca o vinculats a ella.
Tot açò no és impediment per que I'Orquestra de la Marina Alta oriente també el seu camp d'actuació fora del marc estrictament comarcal, ja que hi ha el convenciment de la capacitat i qualificació dels seus components per a situar el grup entre els millors del seu gènere
L'Orquestra compta amb el suport de la MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta), integrada per 32 municipis que recolzen la iniciativa de dur a terme aquest projecte cultural.
L'Orquestra de la Marina Alta va fer el concert de presentació el 22 d'agost de 1998 en el marc de la X Setmana Internacional de la Musica de Dénia, amb la representació de l'òpera de Mozart Bastià i Bastiana, amb gran èxit de públic i crítica. Fins avui ha realitzat nombrosos concerts per tots els pobles de la comarca, en les seues dues formacions: OMA (Orquestra de la Marina Alta) i JOMA (Jove Orquestra de la Marina Alta). Cal destacar els concerts de Calp -amb el tenor José Sempere- i Ondara amb motiu de la inauguració dels respectius auditoris municipals. El concert de Calp es va enregistrar i es va editar un CD d'àries d'òpera. D'altra banda, l'Orquestra ha interpretat a Elda, Novelda i Dénia (dins del 5é Festival Coral) el Messies de Haendel amb la coral San José de Cluny de Novelda, amb un xit de públic i crítica; el Rèquiem de Mozart en Ondara amb el Cor de Cambra Euphonia de la Vall d'Albaida, i el Magnificat de Bach i el Glòria de Vivaldi amb el Cor de Cambra Enarmonia de la Universitat d'Alacant.